PROJELERİMİZ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Beslenme Dostu Okullar Programı yürütülmektedir.

Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında, sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, M.E. Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüteceği, "Beslenme Dostu Okul Projesi" iş akış planına göre tüm okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda denetlenmesini öngörmektedir.

Beslenme Dostu Okullar Programı 20.09.2013 tarihinden itibaren güncellenen protokol ve uygulama kılavuzu kapsamında yürütülmekte olup okulumuzda uygulanmaktadır.

Yayın: 22.06.2020 - Güncelleme: 22.06.2020 15:41 - Görüntülenme: 1078